Hemsidan öppnar...

2011-11-15

Idag öppnas äntligen butiken till Eskilstunas nya idrottslotteri. Vi ställer några frågor till Lahja Molin som är ordförande i Eskilstuna Idrottsföreningars Samorganisation.

 • Hur känns det nu när Hemmavinsten äntligen öppnas för allmänheten?

  - För mig som ordförande känns det väldigt inspirerande och roligt att vi har lyckats få lotteriet Hemmavinsten till Eskilstunas Idrottsföreningar.
   
 • Ni valde att satsa på lotteriet. Varför?

  - Vi valde att satsa på lotteriet Hemmavinsten då vi såg fördelarna med detta lotteri. Hanteringsmässigt för föreningarna att inte behöva hålla på med redovisningar av pengar samt att föreningarna varje månad får sin del av försäljningsvinsten samt att lotteriet ger en väldigt hög avkastning till föreningslivet och att lotteriet är ett lokalt lotteri.
   
 • Vad tror du att lotteriet kan innebära för kommunens idrottsföreningar?
   
  - Först och främst att föreningarna får ett bra tillskott i kassan. De föreningar som satsar och säljer kanske 100 lotter får en bra månadspeng till föreningskassan. De stora föreningarna kanske kan sälja upp emot 200-300 lotter. En mindre förening kanske säljer 25 lotter och får då in över 10 000:-/år och vilken förening kan tacka nej till det.
   
 • Slutligen. Du är med i flera föreningar själv. Blir det inte svårt att välja vem du ska stödja?
   
  - Jo,det är ett dilemma som jag funderar på för de föreningar jag tillhör har alla en bra ungdoms- och tävlingsverksamhet och det är ju det jag vill stödja. Men jag får vänta och se om någon ringer och vill sälja en lott till mig.